DUBROVAČKI RAZGOVORI 2018: TOKOVI IDEJA, ZNANJA, OBUKA, PROIZVODA, USLUGA I INVESTICIJA

DUBROVAČKI RAZGOVORI 2018:

TOKOVI IDEJA, ZNANJA, OBUKA, PROIZVODA, USLUGA I INVESTICIJA

24. – 26.10.2018. DUBROVNIK

 

Organizatori „Dubrovačkih razgovora“ namjeravaju nastaviti razgovore započete 2017. i već naredne godine proširiti ih na Jadransku regiju, uključenjem predstavnika poslovne i akademske zajednice Slovenije i Albanije. 2019. godine je planirano uključenje predstavnika iz Grčke i Turske te dalje dok se uključenjem zemalja članica EU ne zaokruži Mediteranska regija.

Cilj je okupiti predstavnike poslovne i akademske zajednice mediteranske regije radi razgovara o identificiranju i učvršćivanju međusobnih poslovnih veza, jačanju poslovne, akademske, obrazovne saradnje i povećanja izravnih investicija.

„Dubrovački razgovori“ razmatraju načine uspostave, razvoja i promocije lanaca vrijednosti, razvijanja partnerstva između poduzetnika/kompanija zemalja  prijema  sa  poduzetnicima/kompanijama  zemalja porijekla,  naročito kako  osigurati  „cirkulaciju mozgova“ unutar tih lanaca vrijednosti.

Pored predstavnika poslovne i akademske zajednice, planirano je i učešće predstavnika lokalnih zajednica i predstavnika dijaspora, kako bi se dobio cjelovitiji i djelotvorniji pogled na geografska sjedišta lanaca vrijednosti i uključila dijaspora, koja je potencijalno snažan katalizator lanaca vrijednosti.

Sljedeći „Dubrovački razgovori“ će se održati od 24. do 26.10.2018. godine u Dubrovniku.

Registracija

REGISTRACIJA
DO 06.10.2017.
Prijava za učešće

Nakon što ispunite prijavu, istu proslijedite na registracija@dubrovackirazgovori.org